Pohjapiirustukset

19.12.2016

Luonnoksia, luonnoksia ja luonnoksia, yksi toisensa jälkeen. Pohjapiirustusten suunnittelu oli meidän taloprojektissa aika tuskainen vaihe.
Evesan talopakettiin kuuluu pohjapiirustusten suunnittelu arkkitehdin kanssa. Toki olisi voinut kilpailuttaa arkkitehteja ensin ja tehdä pohjakuvat valmiiksi, mutta me ajattelimme säästää aikaa ja vaivaa ja otimme Evesalta arkkitehdin. Meidän arkkitehtimme oli Miia Korhonen, joka oli uusi tulokas Evesan firmaan. Tästä johtuen kaikki talofirman käytännöt ja mm. neliöhintojen laskutavat eivät olleet selkeitä hänelle, jolloin talomme oli paperilla aluksi aivan liian suuri. Korkea tila oli toiveidemme mukaan myös kuvissa. Luonnos luonnokselta taloa jouduttiin pienentämään, kun selvisi että budjetti ylittyy reippaasti. Tätä jatkui tuskaisen pitkään ja joka kerta talosta jouduttiin karsimaan tai muuttamaan jotain. Kodinhoitohuone ja pesutilat piti siirtää yläkertaan, korkea tila otettiin pois, samoin takka, parveke ja pergola karsittiin.

Tuntui, että tuleeko tästä mitään. Oli todella pettynyt olo, kun ensin luvattiin jotain, ja sitten joka kerta jotain otettiin pois. Voitte varmaan kuvitella, miltä lapsesta tuntuisi kun hänelle annettaisiin karkkipussi, josta otettaisiinkin karkki kerrallaan puolet pois. No, ehkä huono vertaus, mut silti.

Lopulta saatiin kuitenkin pohjapiirrokset valmiiksi hyvässä hengessä, yhteistyö sujui kaikesta huolimatta tosi hyvin Miian kanssa ja ollaan tyytyväisiä tulevaan taloomme. Tällaiset pohjakuvista sitten tuli.
Alakerrassa on eteinen, keittiö, ruokailutila, olohuone, työhuone ja vessa. Olohuoneessa näkyy takkavaraus, jos joskus on sellaiseen varaa, nyt se kuitenkin jäi pois. Olohuoneen ja työhuoneen välillä on aukko, johon ollaan suunnittelemassa jonkinlaista lasiseinä-liukuovihässäkkää. Kahden auton autokatoksen yhteydessä on lämmin varasto sekä tekninen tila. Etupihalla on kuisti ja takapihalla terassi.
Yläkertaan sijoittuvat kaksi makuuhuonetta, vaatehuone, aula, kodinhoitohuone, pukeutumistila, pesuhuone, sauna ja vessa. Märkätilaneliöitä on meidän talossa suhteellisen paljon, mikä on yksi syy miksi talosta on jouduttu karsimaan muuta - märkätila kun on kalliimpi kuin kuivan tilan neliöt.

Siinäpä ne. Huoneistoala on 124,5 m2 ja kerrosala 148 m2. Jos varasto ja autokatos lasketaan mukaan, niin kerrosala on 207 m2.

- Sigi -

Lue myös

1 kommentti

  1. Näyttääpä kivalta tuo teidän pohja! Meillä on nyt putkisuunnittelu edessä, eli pikkuhiljaa täälläkin edistyy tuo meidän urakka. Hyvä tuo, että jos joskus takan haluatte, niin sen vielä saa sinne.

    VastaaPoista