Keittiökaupoilla: Kvik keittiö

30.12.2015

Pohjapiirroksen valmistumista odotellessa ollaan kierretty jo monen monta keittiöliikettä. Kvik on yksi niistä ja napsin viime reissulla Tampereen liikkeestä muutamia kuvia.

Kvikin valkoinen ja vetimetön Mano-keittiö miellyttää silmää sen tyylikkäällä ja yksinkertaisella muotoilullaan. Haluamme todennäköisesti valkoisen keittiön, ja tämä voisikin olla yksi vaihtoehto. Vielä ei olla tarjouspyyntöjä tehty, koska se pohjapiirrustus tosiaan uupuu. Tässä meinaa olla välillä kärsimätön, kun haluaisi asioiden tapahtuvan nopeammin, mutta sallittakoon se nyt, etenkin kun on juuri kaikki joulupyhät ja uudet vuodet meneillään :)


Kiiltävät valkoiset ovet ♥
Saareke ♥ Haaveena olisi saada tulevaan keittiöömme suuri saareke. Kvikin saarekkeen paksu massiivipuutaso näyttää hyvältä, mutta miekkonen ei taas pidä siitä yhtään :) Lisäksi massiivipuutaso vaatii aika paljon huoltamista, joten mulle sopii kyllä helppohoitoisempi taso. Ollaan puntaroitu vaihtoehtoja laminaatin ja kvartsin välillä, mutta katsotaan mihin päädytään. Hintaerohan niillä on aika kova, kvartsitasot on kalliita, mutta ne ovatkin tosi kestäviä ja tyylikkäitäkin tietysti.Olen ihastunut tuohon kehykseen/syvennykseen, jossa on spottivalot. Tykkään ajatuksesta, että keittiön kaapistojen päällä on kohdevalot, jolloin kaappien luona on aina valoa ja ne toimivat myös tunnelmavalaistuksena kivasti. Tuossa kehyksessä pelottaa se, että siihen kyllästyy ajan mittaan.Mano-keittiöön kuuluu vetimettömät ovet ja laatikot, jotka voidaan avata ylä- ja alareunasta. Meillä olisi toiveena vetimetön keittiö, koska se on ehdottomasti kauniimpi kuin vetimellinen, mutta voi olla, että vetimettömyys jää käytännöllisyyden jalkoihin. Itselläni on ollut hieman vaikeuksia avata vetimettömiä laatikoita ja etenkin vetimetöntä astianpesukonetta. Kvikin vetimettömät laatikot ovat tällä hetkellä yksi parhaimmista, koska nuo vedinurat on muotoiltu loivasti ja pyöreästi. Joillakin muilla keittiöfirmoilla urat ovat olleet liian jyrkkiä ja matalia, jolloin niistä ei saa hyvää otetta.
Vetimettömissä laatikoissa ja kaapeissa mietityttää myös niiden puhtaanapito ja pinnan kesto. Kuluuko ne ajan mittaan kovinkin eli tuleeko naarmuja kynsistä ja tummuuko ne liasta? Kuluuko pinta myös siitä, että sitä pyyhitään jatkuvasti kostealla? Kas siinä pulma.Kvikin saarekkeessa olevat leveät laatikot vaikuttavat erittäin toimivilta, näistä tykkäsimme heti. Saarekkeessa lieden alla oleva laatikko oli myös käytössä, toisin kuin joskus näkee, että lieden alla on "hukkatilaa", koska liesi tarvitsee tilaa sen alle.Apteekkarinkaappi vaikuttaa myös todella kätevältä, ja nimenomaan tuollainen "jääkaappimalli", jossa ovi avautuu sivulle ja kaapin perällä olevat tasot tulevat lähelle oviaukkoa. Tästä käytetään nimitystä tandem-ulosvetöjärjestelmä.Olemme kiinnittäneet jonkin verran huomiota erilaisiin jätteenkeräysjärjestelmiin, koska nykyisessä kodissamme roskakorin yllä on aika hyvin tilaa, jolloin ei haittaa vaikka roskis täyttyisi yli roskakorin korkeuden. Ystävillämme oli hylly heti roskalaatikon päällä, jolloin laatikkoa avattaessa ja suljettaessa täynnä oleva roskis hiersi aina hyllyyn eikä meinannut mennä kiinni. Tämä on sellainen yksityiskohta, joka varmasti ärsyttää käytössä, joten tuollaista en halua tulevaan kotiimme :)

Jos jollain on kokemuksia Kvikin keittiöstä, oli ne sitten hyviä tai huonoja, niin olisi erittäin mukava kuulla.

- Sigi -

Lue myös

4 kommenttia

 1. Evesalla on paljon parempikin kalustetoimittaja,jolla tekemisen taso on ihan eri maailmasta tuoho kvikkiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä kalustetoimittajaa tarkoitit, mutta me päädyimme lopulta Puustelliin ja olemme olleet heidän palveluun todella tyytyväisiä.

   Poista
 2. Juuri sitä tarkoitin. Onneksi olkoon valinnoistasi, itse saman ladun hiihtäneenä voin sanoa, että tulee toimimaan!Puustellin sisustussuunnittelussa havahduin myös siihen, että maailmassa on muitakin värejä kuin harmaa ja valkoinen..

  VastaaPoista
 3. Stainless Steel - Tiotanium App - Tiotanium App - Tiotanium
  Stainless Steel micro touch titanium trim where to buy - Tiotanium App The Stainless Steel micro touch titanium trim Stainless titanium ore Steel Steel is where is titanium found an innovative stainless ford fusion titanium 2019 steel, carbon fiber

  VastaaPoista