Taloprojekti alkakoon

8.12.2015

Niin siinä sitten pääsi käymään, että ikioman kodin rakennusprojekti on alkanut. Olen pienestä asti haaveillut omakotitalosta ja osittain sen rakentamisestakin, ja nyt kun tämä hetki on vihdoin koittanut, en oikein meinaa uskoa sitä todeksi. Taloprojektimme on vielä ihan alkutekijöissä ja blogin avulla olisi tarkoitus pitää eräänlaista päiväkirjaa suunnitelmista, eri etapeista ja kaikesta, mitä talon rakennuttamisessa tuleekaan vastaan. Olisi hienoa, jos blogista olisi apua muille vastaavassa tilanteessa oleville ja toivottavasti myös me saisimme vinkkejä ja kommentteja teiltä kokeneemmilta konkareilta.
Voitimme syksyn tonttiarvonnassa vuokratontin ihanalta alueelta, kuusien keskeltä ja järven lähettyviltä. Tontti on kooltaan 872 neliötä, joka ei tietysti ole isoimmasta päästä, mutta meille varmasti enemmän kuin riittävä. Tontissa on hieman korkeuseroja ja on vielä auki, paljonko pohjatöitä se vaatii. Pari isoa kiven murikkaakin sieltä löytyy ja itse haluaisin säilyttää ne osana pihaa - niissä kun kasvaa ihanasti sammaltakin.
Alueen kaava sanelee joitakin vaatimuksia, joista yksi on, että talon on oltava kaksikerroksinen. Olimme aluksi miettineet yksikerroksista taloa, mutta itselläni on kuitenkin ollut haaveena korkea olohuone, joten tämä tulee nyt toteutumaan, jei! Talosta tulee lapekattoinen puutalo, joka on sävyltään harmaa ja tyyliltään moderni. Pidämme modernista ja selkeästä tyylistä, ja mukana voi olla ripaus teollista vivahdettakin. Maalaisromanttista tyyliä on siis turha odottaa tästä blogista, vaikka se kaunista onkin monien muiden kodeissa :) Olemme jo alkaneet keräilemään inspiraatiota ja ideakuvia, mutta niistä lisää myöhemmin.
Onnen hetkiä on ihana juhlistaa ja tontin voiton päivänä kippistettiinkin kuohuvalla ja herkuteltiin kakulla miekkoseni kanssa. Tuosta hetkestä alkaen olemme kirjoittaneet korkkiin päivämäärän ja juhlan aiheen. Sain tuon hienon idean työpaikaltani - se on kiva tapa säilyttää muistoja. Olemme jo pari vuotta sitten alkaneet keräilemään viinipullonkorkkeja, joten tämä tapa istuu meille oikein hyvin :)

Olen kuullut monelta, että talon rakennus on hirveän rankkaa ja että ero tulee ja että tähän urakkaan ei moni ryhtyisi. Voi olla, että olen turhan optimistinen, mutta itse koen sen ihan päinvastaisena. Ainakin tämä alkutaivat on sujunut meillä tosi hyvin ilman suurempia riitoja ja ollaan saatu mukavaa yhteistä tekemistä arkeen. Toki meidän tilanne on helpompi, kun emme itse rakenna taloa vaan annamme ammattilaisten hoitaa sen. Suunnitteluprosessi vaatii kuitenkin myös paljon meiltä ja varmasti tulee vaikeitakin ja stressaavia hetkiä, mutta ollaan me sen verran tosissamme ja innoissamme tulevan kotimme suhteen, että olen kyllä luottavaisin mielin. Tästä on hyvä aloittaa.

Follow my blog with Bloglovin

Lue myös

0 kommenttia